9 april j.l. was het dan zover.  Amsterdam, here we come!

Dit is de datum dat wij, leden van harmonie St. Caecilia Schinveld, een bezoek brachten aan het Concertgebouw. Met onze mooiste kleren aan,  goede zin en prachtig weer zijn we met 35 leden naar Amsterdam getogen. Om daar te spelen?

Nee, het bezoek aan het concertgebouw is de start van onze verjaardagsactiviteiten. Wij bestaan dit jaar namelijk al 110 jaar! Een hele tijd waarin we veel mooie momenten hebben meegemaakt. Zo zijn we bijvoorbeeld in 1977 Nederlands kampioen en in 2001 Limburgs kampioen geweest.

Hoe het dan kan dat niemand ons bij de uitslagen van concoursen meer ziet? Dat kunnen we uitleggen; wij vinden het allerbelangrijkste voor onze vereniging het maken van mooie muziek. En dit is in onze ogen niet meetbaar. Voor ons als muzikanten en het publiek staat de beleving van muziek voorop en daar voegt deelnemen aan wedstrijden niet veel aan toe.

Ook dragen wij  geen uniformen, omdat bij ons het individu telt. Natuurlijk hebben wij een dresscode maar die wordt door de (jeugd)leden als prettig ervaren.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Muzikanten die net als wij mooie muziek willen maken en daarnaast een gezellige vrijdagavond willen hebben. Bij ons voelt iedereen zich thuis! Kom dus gerust eens een kijkje nemen op vrijdagavond in Feestzaal Meetpoint, Beekstraat 7 te Schinveld en proef de sfeer tijdens en na de repetitie.

Zeker in dit jubileumjaar liggen er mooie uitdagingen. Zo treden wij op 8 juli a.s. op bij het WMC Kerkrade en geven wij op zondag 26 november a.s. een groots galaconcert met medewerking van Vocaal Totaal.

Daarnaast vindt op zaterdag 18 november a.s. de receptie en feestavond plaats in Meetpoint.