Op 19 februari 1974 ben ik geboren en vanaf mijn 5e levensjaar ben ik van huis uit betrokken bij de muziek. Op 7-jarige leeftijd begin ik met mijn opleiding aan de Muziekacademie van ‘s Gravenvoeren (B). Ik leer er de Notenleer, de Harmonieleer, alsmede Trompet en Orgel spelen. Vervolgens studeerde ik achtereenvolgens HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers, Orgel bij Dorthy de Rooij en Orkestdirectie bij Jan Stulen aan het conservatorium van Maastricht. Verder volgde ik een aantal aanvullende cursussen bij diverse bekende dirigenten. Sinds 1994 ben ik actief als dirigent en als zodanig verbonden aan een symfonieorkest en een harmonieorkest.

Sinds 1985 knutsel ik creatief met klanken en ontwikkel ik me als een autodidact componist. Als zodanig heb ik al een vrij omvangrijk oeuvre op mijn naam staan, waaronder meer dan 100 composities voor Harmonie en Fanfareorkesten. Mijn composities zijn romantisch van aard en hebben vaak maar enkele motiefjes waaruit de hele compositie zich ontwikkeld. Daarbij speelt contrapunt en de heldere instrumentatie een zeer belangrijke rol. Mijn composities staan net als alle andere componisten onder invloed van grootheden uit het verleden. Mijn werk staat vooral onder invloed van Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner en Richard Strauss.

In 2014 werd mijn → “LBM Jubel-mars” winnaar van de compositiewedstrijd uitgeschreven door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen ter gelegenheid van haar 75 jarig jubileum.

Regelmatig word ik gevraagd voor het componeren of arrangeren van werken voor alle denkbare combinaties, van kamermuziek ensembles, blaasorkesten tot symfonieorkest bezettingen. Een toenemend aantal van mijn werken zijn inmiddels uitgevoerd door gerenommeerde orkesten; Fanfare orkest Brass-aux-Saxes Westerlo (B), Koninklijk  Bevers harmonie orkest Beveren-Leie (B), Harmonie St. Michael Thorn (NL), Koninklijke Philharmonie Bocholtz (NL), Koninklijke harmonie Sainte Cécile Eijsden (NL) en velen meer.

Op mijn website kun je miniscores vinden en luisteren naar geluidsfragmenten van desbetreffend werk. Verder wordt er regelmatig een concertagenda bijgehouden van concerten waarbij mijn werken worden uitgevoerd. Verder kunt U zich inschrijven voor de nieuwsbrief, waarin een paar keer per jaar nieuwe werken en arrangementen worden gepresenteerd.

Veel lees en luisterplezier!